Aan de overkant

Friday, May 08, 2009

Zwijngriep


De Mexicaanse griep, die hier heel gezellig 'swine flu' wordt genoemd, begint nu toch wel een beetje uit de hand te lopen hier op het eiland.

Vandaag werd naar buiten gebracht dat er weer vijf nieuwe gevallen zijn, vier kinderen en een volwassene, allemaal op een school ergens in zuid-Londen. Dat brengt het aantal nu op 39. Volgens dat artikel worden er op dit moment ook nog eens 400 mensen getest op het virus, dus dat aantal kan in de komende dagen nog flink stijgen.

Het bovenstaande kaartje van de BBC nieuwssite, waarop aangegeven stond dat er nu ook een geval is in Clacton-on-Sea, waar de oma van Tye tot voorkort woonde, is dus al niet meer actueel.

Scholen worden gesloten, en er zijn spotjes op TV waarin wordt gezegd dat je vooral netjes in een tissue moet hoesten en proesten. 'Catch it, bin it, kill it.' is de slogan.

Met mijn kriebelhoestje gaat het gelukkig steeds beter, maar misschien moest ik toch maar een maskertje aanschaffen. Of het dragen van zo'n maskertje nou egoistisch of juist sociaal is, daar ben ik nog niet helemaal uit...

**************

Aanvulling: en toen waren 't er 47..

Labels: , ,

14 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home