Aan de overkant

Friday, October 16, 2009

Balloon boy


Ik Twitter. Een leuke manier om contact te houden met mensen de Art Journal groep die ik heb opgezet, te kletsen met mensen als Stephen Fry en Justin Lee Collins, en ook de plek waar ik voor het eerst hoorde van de dood van menig celeb de laatste tijd.

Gisteravond stond er opeens 'Balloon Boy' en 'safe Balloon Boy' in wat ze daar tending topics noemen, oftewel, de onderwerpen waar 'iedereen' het over heeft. Eerst dacht ik nog dat het over een jochie in zo'n zuurstoftent ging, maar toen ik wat verder ging zoeken kwam ik het verhaal tegen wat 'heel Amerika' in de ban hield: een jongetje van zes die in een gigantische heliumballon zou zitten die op drift was geraakt. De ballon was twee uur lang in de lucht, heeft heel wat kilometers gemaakt en alles was live te volgen op CNN.

En toen de ballon eindelijk neerstortte, bleek het jongetje er niet in te zitten.....!

Een enorme zoektocht volgde, ook weer live op CNN, en op Twitter werd er over bijna niks anders meer gesproken. Zou het jochie wel levend terug worden gevonden, was hij niet al in het begin van de vlucht uit de ballon gevallen, of zou hij er helemaal niet in hebben gezeten?

Dat laatste bleek waar. Falcon Heene bleek in de zolder van de garage in een doos te zijn gekropen, omdat hij bang was geworden van zijn vader die om iets anders tegen hem geschreeuwd had. Hij had wat gespeeld en was daarna in slaap gevallen.

Het hele verhaal leek met een sisser af te lopen, totdat de familie een interview gaf op CNN. In dat interview wordt er aan het jochie gevraagd of hij zijn ouders niet had horen roepen en waarom hij dan niet tevoorschijn is gekomen.

'You guys said we did it for the show'

Helaas gaat de interviewer er niet echt heel erg op in, maar als dit waar blijkt te zijn mag ik hopen dat pa en ma een flinke rekening krijgen gepresenteerd en dat de kinderen daar zo snel mogelijk weg worden gehaald.

Oordeel zelf.

Aanvulling: in een tweede filmpje wordt de vader herhaaldelijk gevraagd om zijn zoon te vragen wat hij bedoelde met 'we did this for the show', maar hij blijft er omheen draaien. Triest.

Overigens waren de Heenes tot twee keer toe te zien in Wife Swap, en kwamen de zoontjes nou niet bepaald over als kinderen die urenlang stil in een doos kunnen zitten....

Nog een aanvulling om het verhaal dan toch helemaal compleet te maken: het was inderdaad allemaal fake.
Ze wilden een reality show van de grond krijgen. Lekkere ouders, die hun kinderen laten liegen niet alleen op tv maar ook tegen politie.

Labels:

9 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home