Aan de overkant

Sunday, November 30, 2008

AF!!Tralalalalalaaaaaa, ik heb mijn Nanowrimo-verhaal AF. Jaja, niet alleen die 50.000 woorden gehaald, maar 't verhaal is ook af.

Elk jaar bedenk ik dat dit het jaar is dat ik het verhaal ook echt afrond. En elk jaar lukt me dat niet. Ben ik 't na een maand tikken wel zat. Of, zoals afgelopen jaar, heb ik mezelf helemaal gek zitten typen en heb ik er na die 50.000 woorden echt geen trek meer in, ook niet als er 'maar' 20.000 extra woorden bij getikt moeten wopden.

Dit jaar vond ik m'n verhaal eigenlijk helemaal niks. Voorgaande jaren was ik toch al ruim een maand ervoor druk bezig met het bedenken waar het over zou moeten gaan dit jaar, maar deze keer bedacht ik 't me pas een paar dagen voor 1 november. Ik zou Jamie Oliver gaan vermoorden. Of nouja, een figuur zeer zwaar gebaseerd op Jamie. Gewoon, omdat 'ie zo langzamerhand wel irritant begint te worden met z'n goede bedoelingen.

Maar eigenlijk had ik na dag 3 al genoeg van 't verhaal. 't Ging niet zoals ik wilde en ik moest echt moeite doen om wat op papier (of nouja, het computerscherm) te krijgen. Dag 4 sloeg ik over. Dag 9 sloeg ik over. Dag 17 sloeg ik over. Op dag 24 schreef ik maar 935 woorden, op dag 25 helemaal niks. Maar gelukkig waren er ook dagen dat ik er ruim 3000 woorden uitgeperst kreeg, en zo kwam het dat ik gisteren de eindstreep opeens in zicht had. Nog 2400 te gaan, misschien nog even wat meer om het toch een beetje redelijk af te sluiten.

Gistermiddag tikte ik er vrolijk op los, kwam tot 1200 woorden voor ik mijn ouders op Skype zou spreken. En toen ging er wat mis. Ik bewaar altijd elke alinea, veel te bang om wat te verliezen, maar nu verdween zo alles wat ik die middag geschreven had! Neeee!!

Dus had ik gisteravond alsnog 2400 te tikken. Het zijn er uiteindelijk 3405 geworden, waarmee het verhaal ook is afgerond, voor het eerst sinds ik 5 jaar geleden van Nanowrimo hoorde.

Tralalalalalalalalalalalaaaaaa!

Labels:

5 Comments:

 • At 30/11/08 22:35 , Anonymous Lotka said...

  En dus nu...nu het af is?? krijgen we dan.........of toch maar weer niet??

   
 • At 2/12/08 17:44 , Anonymous Rutger said...

  Gefeliciteerd! Ik doe je het niet na...

   
 • At 3/12/08 16:43 , Anonymous Mike said...

  Dus waar kunnen we het nu lezen?

   
 • At 4/12/08 05:06 , Anonymous Lucienne said...

  Ja, wel laten lezen nu, he?!!!

   
 • At 4/12/08 13:52 , Blogger Eveline said...

  Nouuuu... Je kunt een gratis druk krijgen. Ik heb een code gekregen, en die is geldig tot juni. Tot dan heb ik dus de tijd om er wat fatsoenlijks van te maken. Ik denk dat ik in januari maar 'ns flink ga typen.;)

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home