Aan de overkant

Thursday, December 13, 2007

Goed zoeken!

Heb je dat ook weleens? Dat je iets belangrijks ergens veilig hebt opgeborgen, maar dat je het op het moment dat je het nodig hebt niet meer kan vinden? Dat je het hele huis overhoop haalt en dat het dan op de meest onlogische plaats blijkt te liggen?

Hier op het eiland is het een veel voorkomend verschijnsel.

In November kwam aan het licht dat de discs met kinderbijslag gegevens spoorloos waren verdwenen. Van 25 miljoen mensen! Dus als je kinderen hebt hier in het VK, dan kun je er donder op zeggen dat jouw gegevens op een van die discs stond. Zes stuks, overigens. Spoorloos.

Begin deze maand werd duidelijk dat de DVLA, the Driver and Vehicle License Agency, waar je dus je rijbewijs en autoverzekering regelt, ook wat gerommeld heeft met gegevens. Vertrouwelijke gegevens werden naar de verkeerde adressen gestuurd. Het ging hier om namen, geboortedata, adressen, verzekeringsnummers en hoeveel punten er op het rijbewijs staan. Toch vervelend als dat bij je buurman terecht komt.

En nu blijkt er weer een laptop verdwenen te zijn met de gegevens van diabetes patienten. Het kan ook nog zijn dat dat te maken heeft met het DVLA-voorval, omdat automobilisten met diabetes geregistreerd worden.

Ik heb voor de zekerheid maar even gekeken of mijn ID-kaart nog ligt waar ik 'm gelaten heb. Die heb ik over niet al te lange tijd toch weer nodig, zou niet echt handig zijn als die ook zomaar verdween.

1 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home