Aan de overkant

Monday, November 16, 2009

Busje komt zoDe bussen van busbedrijf First rijden hier door de straat. Dat was eerst vier per uur, vier heen en vier terug. Prima. Dat zijn er dus acht per uur die door de straat denderen.

Toen reden er opeens andere bussen door de straat, zonder naam, met een vraagteken op de zijkanten. Erg vaag. Via-via hoorden we dat dit bussen zijn die normaal gesproken rondom Stansted rijden, en het nu hier willen proberen. Ze kwamen met nog eens vier bussen heen en vier bussen terug per uur. Dus nu zitten we al op zestien bussen.

Ietwat overdreven, want zoveel vraag is er nou ook weer niet naar bussen hier. Ik heb behalve tijdens spitsuur nog nooit meegemaakt dat ik niet kon zitten, of dat ik vreselijk lang moest wachten.
En wat is de reactie van First? Laten we nog eens een bus heen en een bus terug inzetten.

Achttien bussen per uur rijden nu door de straat. Het is echt te belachelijk voor woorden. Er is niet genoeg vraag naar, dus soms zie je lege bussen, of bussen met een of twee mensen rijden. Het is ook gevaarlijk, omdat ze allemaal dezelfde bushaltes gebruiken. Soms zit er maar 30 seconden (ik heb de timer op m'n telefoon gebruikt) tussen de ene en de andere bus.

De naamloze bus is wel stukken goedkoper, het scheelt geloof ik zelfs 80p op een enkeltje van de stad naar ons. Maar wie moet je bellen als je je tas hebt laten liggen, of als je overhoop gereden wordt door zo'n naamloze bus? Schoonmams gaf me haar kaartje, waar een telefoonnummer op stond. Dat bleek een mobieltje te zijn van Tesco. Geeft je ook niet echt een veilig gevoel.

Gelukkig schijnt First te gaan staken over een paar weken. Dat scheelt dan weer tien bussen per uur.

9 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home