Aan de overkant

Sunday, January 03, 2010

Terugreis-ellende

En toen werden we op 2 januari redelijk vroeg wakker. 'Kijk 'ns uit 't raam,' vroeg Tye. Dus ik kijken... Sneeuw!! Neeeeee!!!

Stapvoets rijdend brachten mijn ouders ons naar het station in Breda, waar we een nog vroegere trein namen dan al gepland, maar helaas moesten we op Roosendaal toch nog een uur wachten op de trein naar Brussel. Die kwam netjes op tijd aan, en we mochten ook al meteen bij aankomst inchecken zodat we in de heerlijk warme vertrekhal rustig een kopje (belgische) chocolademelk konden drinken. Ook met de Eurostar zelf verliep alles vlotjes, netjes op tijd vertrokken, de tunnel zonder enkel probleem genomen, ook weer heelhuids bovengekomen, in London precies volgens de planning... en toen ging 't mis....

Het begon eigenlijk al met de roltrap op het Eurostar station in St. Pancras. Die deed 't niet, en da's toch lastig als er een hele trein vol mensen met grote koffers naar beneden moet.

Voor de rest van onze gezellige reis verwijs ik graag naar een kaartje van de London Tube, dat maakt het allemaal wat duidelijker.

We wisten al dat het treinstation dat wij altijd nemen, Liverpool Street, een probleem zou zijn. Er waren geplande werkzaamheden, maar we wisten niet precies welke treinen niet of wel zouden vertrekken. Dus dan toch maar proberen daar heen te gaan, en dan van daar dan maar een ander plan trekken mocht dat nodig zijn.

Helaas, de Circle Line deed het niet. Balen, want dat is maar 3 stops naar Liverpool street. Dan maar de Picadilly Line zodat we over zouden kunnen stappen op de Central Line. Nee, die stopte nou net op 2 en 3 januari niet op St. Pancras. Uiteindelijk op de Victoria Line gestapt naar Oxford Circus. Daar overgestapt op de Central Line naar Liverpool Street, maar toen zag ik dat 'ie ook op Stratford stopte. Dat leek me handiger, want dat is een treinstation net buiten London, op weg naar huis. Toen we daar weer boven de grond kwamen bleek dat er op Stratford ook geen treinen gingen. Dus weer de Central Line in, naar Newbury Park. Daar mochten we de zoveelste trap af, lange gang door, het station uit.. want... geen treinen! Maar wel een 'rail replacement bus' (het lijkt de NS wel...) naar Romford....En toen daar weer overstappen op de trein naar Chelmsford!

We hebben er langer over gedaan om London uit te komen dan dat je over Brussel-London doet... Tistochgewoonteerggewoon!

We waren om half 8 thuis. Again, niet slecht als je al kwart voor 8 's ochtends (ok, da's dan wel nederlandse tijd) aan het reizen bent. Altijd nog een paar uurtjes minder dan de heenweg....

8 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home