Aan de overkant

Friday, February 26, 2010

Andrew Koenig

Een paar dagen geleden zag ik Alyssa Milano al Twitteren over Andrew Koenig. Hij zou vermist zijn. Nu Twittert Alyssa heel erg veel, en de naam zei me niet direct iets, maar niet lang daarna verscheen hij in de 'trending topics', de onderwerpen waar het meest over gesproken wordt op Twitter.

Gisteren kwam dan het bericht dat Andrew Koenig is gevonden, hij heeft zelfmoord gepleegd. En toen werd voor mij ook duidelijk wie hij dan was.. Hij speelde 'Boner' in de serie Growing Pains. Richard 'Boner' Stabone was het vriendje van Mike Seaver, gespeeld door toen-nog-lekker-ding Kirk Cameron.

Kirk is tegenwoordig een 'Christian Fundamentalist', heeft een boek uitgegeven waarin hij korte metten maakt met Darwin, en is partner in een beweging die 'The Way of the Master' heet. Klinkt eng, moet ik zeggen.

Tracey Gold, die zusje Carol speelde, heeft jarenlang extreme anorexia gehad, en heeft veel van het laatste seizoen moeten missen. Carol werd naar Londen gestuurd om te studeren, zodat Tracey in een kliniek het gevecht tegen haar ziekte kon beginnen. Ze heeft niet lang daarna in de film For the love of Nancy gespeeld, een film over hoe moeilijk het is voor ouders om een dochter met anorexia te hebben. Uiteindelijk slepen de ouders Nancy voor de rechter om haar in een kliniek te krijgen.

En nu is Andrew er niet meer... Hier nog een klein stukje 'Boner':

8 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home