Aan de overkant

Sunday, March 18, 2007

Mum's day

Dat in Belgie op een andere datum Vaderdag wordt gevierd, dat wist ik wel. Ik geloof zelfs dat we een keer daar waren op het moment dat er overal Vaderdagcadeautjes in de winkels lagen en mijn ouders het idee hadden dat wij die dag vergeten waren.

Hier is het morgen Mum's Day. Ik vind dat niet zo handig getimed, zo vlak voor Pasen. De winkels liggen al maanden (echt, al voor Kerst!) vol met paashazen en gigantische chocolade eieren en nu komen daar dus nog eens Mum's Day-chocolaatjes bij. En kaarten, heeeeel veeeeel kaarten. En ballonnen. En bloemen, natuurlijk En CDs met allerlei zoetsapppige liedjes, want daar schijnen moeders van te houden. KFC heeft zelfs een 'Mum's Night Off Bucket', handig voor als je niet wilt dat je kinderen in de keuken aan de gang gaan.

Gelukkig weet ik dat Moederdag in Nederland pas in mei is. Voor degenen die graag vooruit plannen; het is de 13e. Dat u het even weet.

(Om het dan even wat verwarrender te maken valt Dad's Day wel net als Vaderdag op 17 juni...)

4 Comments:

 • At 19/3/07 13:10 , Blogger Marjanne said...

  Voor je moeder zou deze tweede moederdag wel mooi zijn natuurlijk :-)

   
 • At 21/3/07 11:20 , Anonymous Lotka said...

  Idd...ow en heb je nu dan al wel een kaartje gekocht? Want die kun je in mei dus ook gewoon lekker niet meer krijgen he! Dat heb ik ook wel geleerd....papadag is trwns ook op een andere dag, just so you know...

   
 • At 21/3/07 18:09 , Blogger Ilse said...

  Mijn amma zou het wel leuk vinden... twee x moederdag:D...

  Nog 1,5 week btw!

  xxxx

   
 • At 21/3/07 18:10 , Blogger Ilse said...

  u snapt dat het mama moet zijn!

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home