Aan de overkant

Tuesday, May 29, 2007

Happy Birthday!

Vandaag is er weer een neefje van Tye jarig, Morgan is zes geworden. Maar, ik heb Morgan nog nooit ontmoet en ik gok dat dat voorlopig ook niet gaat gebeuren.

Morgan is de zoon van Cliff en zijn ex-vrouw Sophie. Ze hadden een geweldige bruiloft, met alles erop en eraan. Het bruidspaar kwam in een koets aan bij de kerk, om maar wat te noemen. Maar helaas was het huwelijk niet van lange duur. Vier maanden waren ze getrouwd toen Sophie samen met Morgan is weggereden, en daarna werd de scheiding aangevraagd.

Er is nog wel contact met de moeder van Sophie, die het ook allemaal heel erg vindt en maar niet begrijpt wat er fout is gegaan, maar Cliff doet (in onze ogen in ieder geval) totaal geen moeite om contact te maken met zijn zoontje. Het lijkt wel of hij hem helemaal vergeten is. Allimentatie betaalt hij niet, hij belt hem nooit, hij heeft hem al jaren niet meer gezien. Inmiddels heeft Cliff een tweede zoon, en het speelgoed voor Morgan ligt nog ergens in de garage van Tye's ouders. Zijn excuus is dat zijn huidige vriendin, moeder van zijn zoontje, het niet leuk vindt als hij over Morgan praat......

Voor Morgans verjaardag heeft Tye's moeder aan Sophie's moeder gevraagd of Sophie nog steeds op hetzelfde adres woonde. Daar werd heel vaag over gedaan. Ook haar telefoonnummer werd niet doorgegeven. Het enige wat we konden (mochten) doen was het geven van verjaardagskaarten, en die zou de andere oma dan aan Morgan geven.

Op onze kaart heeft Tye geschreven dat Morgan nu een nieuwe (bijna-) tante heeft, dat ik uit Nederland kom, en dat wij allemaal aan hem denken. 'We see your cheeky smile every day' schreef Tye, want we hebben een hele lieve babyfoto van Morgan.
Het gaat hem enorm aan 't hart hoe zijn broer met zijn bloedeigen zoon omgaat.

Ik hoop dat Cliff ooit in gaat zien dat als hij nu niet contact met Morgan zoekt, het ventje opgroeit met de gedachte dat zijn vader hem vergeten is. En zie dat nog maar 'ns goed te maken.....

Happy birthday Morgan! Ik hoop je snel eens in levende lijve te zien!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home