Aan de overkant

Tuesday, October 07, 2008

Big Cat LiveDeze week is Big Cat Live op BBC1 (je moet even in je tv-gids kijken hoe laat want het is elke dag anders); een natuurprogramma over de 'grote katten' in Afrika.

Een paar van de hoofdrolspelers worden al jaren gevolgd door de crew, al vanaf dat ze klein waren. Dit jaar kun je de katten ook via de webcam volgen, en wordt er ook 's nachts gefilmd. En de uitzendingen worden live gedaan, en dus niet van te voren opgenomen.

Een van de nieuwe figuren in de serie is Shakira, een cheetah die een week of twee geleden zes kleintjes kreeg. Een kleintje stierf al in het hol, en dus waren er nog vijf over. Heel bijzonder, want voor cheetahs liggen overal gevaren op de loer. Luipaarden vinden cheetahs niet zo gezellig, en leeuwen dulden niemand in hun territorium. En als er een groep hyenas voorbij komt moet je als cheetah ook uitkijken. Kortom, het was al heel wat dat mams het voor elkaar kreeg een weeklang met vijf kleintjes rond te huppelen, als alleenstaande moeder zijnde.

Tijdens de uitzending gisteren werd echter duidelijk dat er inmiddels niet vijf maar slechts drie ukkies meer over zijn. Wat er met die laatste twee is gebeurd weet niemand. Was het een leeuw? Waren ze ziek? Geen idee. Moeders zat luid te roepen naar haar kleintjes, de bolletjes wol die over zijn gebleven zaten vlak naast mama en durfden niet meer rond te lopen.

Nu maar hopen dat die andere drie het gaan redden....

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home