Aan de overkant

Saturday, July 25, 2009

Lego huis

Toen Eveline nog een Evelientje was, hadden we wel wat Lego in huis. Zo'n groene plaat en genoeg blokjes om een huis te bouwen. We hadden de kleine boompjes en wat wieltjes en poppetjes. Maar in mijn herinnering speelden we er niet zo heel veel mee.

Mijn buurjongetje had een hele Lego tafel op zijn slaapkamer. Elke nieuwe doos die uitkwam kreeg hij, en omdat zijn vader in het buitenland op zee zat, kreeg hij ook dozen die in Nederland nog niet in de winkels lagen. Hij heeft zelfs zijn spreekbeurt over Lego gedaan, en had Lego in Denemarken aangeschreven en had een hele doos met materiaal gekregen. Een zakje plastic bolletjes waar de blokjes van gemaakt werden, boekjes over de geschiedenis, vanalles. Erg indrukwekkend vonden wij toen, want dit was de eerste keer dat een klasgenootje een pakket had aangevraagd.

James May, een van de drie presentatoren van Top Gear, heeft vroeger vast ook heel veel met Lego gespeeld. Voor het nieuwe programma James May's Toy Stories wil hij een echt huis gaan bouwen van Lego blokjes, en daar dan een paar dagen in gaan wonen. Volgende week zaterdag mag je mee gaan bouwen, en als je nog wat Lego blokjes hebt, kun je die doneren.

Vraag me af of mijn oude buurjongen mee gaat bouwen...

Labels: ,

7 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home