Aan de overkant

Monday, April 16, 2007

Eventjes terug

Zoals gezegd, waren we eventjes terug in Nederland. Ik kan je zeggen dat:

* Laterooms rules! Een sjieke kamer (met claustrofobische douche, maargoed), met in de gang een prachtig uitzicht op London, voor 1/3 van de prijs.

* Een boottochtje over de Thames best uit te houden is in een lekker voorjaarszonnetje. Het helpt ook als je gids een gevoel voor humor heeft. Beetje jammer is dan wel dat de gids op de terugweg te vaak naar de eerste gids heeft geluisterd en precies dezelfde grapjes maakt. Of zouden ze gewoon samen een boekje uit hun hoofd hebben geleerd?

* Kroketten errrrg lekker zijn! En bitterballen ook! En Tye denkt hetzelfde over frikandellen, maar dat ben ik dan weer niet met hem eens.

* Tye stiekem al meer Nederlands verstaat. Het komt dus goed!

* Dit wellicht ook komt door de wodka-avond met mijn vader en oom.

* Iedereen blij was met de cadeautjes. Nu hebben mijn nichtjes en zusjes en ik allemaal dezelfde lange ketting met hartje eraan. En nichtje zou haar paardentijdschrift zelfs mee naar school nemen.

* De Efteling nog leuker is als je er bent met iemand die er nog nooit is geweest en dus zijn ogen uit kijkt.

* De poffertjes daar wel heeeeeeel erg lekker zijn. Gelukkig hebben wij een (lichtgewicht!) poffertjespan gekocht en twee pakken mix.

* De Eurostar een prima manier van reizen is. Je merkt nauwelijks dat je de tunnel ingaat. Je oren ploppen een beetje, maar daar is 't dan wel weer mee gezegd. Twintig minuutjes, dan ben je al weer boven. Van London naar Brussel in 2,5 uurtjes, 't blijft ongelofelijk. En het schijnt dat ze volgend jaar naar een ander station verhuizen in London, zodat het nog maar 1 uur en 50 minuten gaat duren...

* De London Underground daarentegen een ramp is als je naar huis wilt en de Circle Line doet 't niet vanwege... Eh... Weet niet eens wat eigenlijk. We hebben een heel stuk lopen sjouwen door gangen die allemaal hetzelfde lijken, trap op trap af met onze zware tassen omdat de roltrappen het niet deden en er nergens een lift te vinden was. We waren dan ook blij in de trein naar huis te zitten...

* Een champignon curry met rijst met ananas en cashewnootjes dan ook wel verdiend was. Mjummmm...!

2 Comments:

 • At 16/4/07 16:52 , Anonymous Lotka said...

  Je bent gewoon bij het Poffertje geweest?? Hoe was het daar?? En hoe was de Vliegende Hollander? Kortom vertel eens wat meer..ook over dat boottochtje over the Thames had ik hemal nog nix gehoord:(...curious curious curious

   
 • At 17/4/07 11:25 , Anonymous Anonymous said...

  "doe maar skype....."

  vanavond....

  Groetjes

  Ad

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home