Aan de overkant

Wednesday, October 11, 2006

Dagje London

We zijn eindelijk een dagje naar London geweest. Schandalig dat we dat nog niet gedaan hadden, want London is maar een half uurtje met de trein..

Als eerste maar even langs Big Ben. Er was een hoop politie op de been, maar we hebben niets bijzonders gezien. Wel ont-zet-tend veel toeristen, en dat waren wij lekker ook!

Daarna hebben we een bezoekje gebracht aan 't National History Museum, waar we fossielen hebben gezien, een aardbeving hebben meegemaakt en de mooiste mineralen en kristallen hebben gezien. En toen naar de buren, het Science Museum, waar een hoop auto's, vliegtuigen en boten te zien zijn, maar waar je ook 3D films kunt zien en je vanalles kunt 'ontdekken'. De vergelijking met het Evoluon in Eindhoven is snel gemaakt, al lijkt dit museum niet op een vliegende schotel. Mooi ook dat de musea in Engeland gratis toegankelijk zijn, met dank aan de National Lottery.

Na een Subway lunch in het park van Tower Hill zijn we naar de overkant gegaan om The Tower of London (op de foto met de Tower Bridge op de achtergrond) te bezoeken. Om eerlijk te zijn wist ik niet veel van de geschiedenis van dat gebouw en was daarom blij dat we met een gids meeliepen. Zo hoor je nog eens wat. Tye wilde vooral Traitor's Gate zien, waar iedereen die gevangen heeft gezeten in The Tower door naar binnen is gebracht. De gids maakte nog een grapje dat het eerst Watergate heette, en dat Amerikanen nou eenmaal niks zelf kunnen verzinnen. Gelukkig hadden de Amerikanen die met ons meeliepen gevoel voor humor. We hebben de Bloody Tower gezien, de plaats waar zoveel mensen zijn opgehangen, of onthoofd, of gevierendeeld, in sommige gevallen alledrie... We hebben de raven gezien die niet mogen wegvliegen of het is gedaan met de monarchie. Gelukkig zijn ze gekortwiekt, dus ver kunnen ze niet komen. De blauwe deuren op de foto zijn van huizen op het terrein. De Beefeaters wonen daar gewoon met hun gezinnen! Ik kan me niet voorstellen dat je daar zou willen wonen, wetende wat daar allemaal gebeurd is....
We hebben de Crown Jewels gezien (we mochten van de gids geen foto's maken "... or we'll never sell the postcards"), hebben de torens bezocht, hebben ridderuitrustingen gezien, doodsmaskers en grootse schilderijen. Al met al vond ik er maar een griezelig sfeertje hangen.

Daarna zijn we teruggegaan naar het Liverpool Street station en hebben we in een pub in de buurt gegeten...

Het was een drukke maar erg leuke dag, al heb ik nog niet eens de helft gezien van wat er in London te vinden is. Gelukkig is 't niet zo ver weg, dus we gaan vast nog wel een keertje....

5 Comments:

 • At 11/10/06 14:30 , Anonymous Aad said...

  Er zullen nog wel meer van die daagjes volgen, Eveline..?

   
 • At 11/10/06 21:51 , Blogger Darlin' said...

  En, en, en Oxford Street, Bond Street en Knightbridge dan?

   
 • At 11/10/06 23:23 , Blogger Eveline said...

  Precies Darlin', we moeten duidelijk nog terug!

   
 • At 12/10/06 09:46 , Blogger Darlin' said...

  Ja, dat moet je echt doen. En naar Covent Garden, en Notting Hill..

  Ach weet je, anders vlieg ik wel een keertje over om met je mee te gaan. Zo ben ik dan weer he (lees = ik offer me daar dan wel voor op)..

   
 • At 16/10/06 19:02 , Anonymous Marie-Claire said...

  Klinkt goed zeg.. Ik vind die engelse humor ook wel leuk ;'or we'll never sell these postcards'.

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home