Aan de overkant

Friday, December 22, 2006

Yum humbug!

Als je de film nog nooit in wat voor versie dan ooit hebt gezien, al lijkt me dat sterk, dan is 'ie vast met Kerst weer op de buis: A Christmas Carol, waarin Ebenezer Scrooge het leven van zijn werknemer Bob Cratchit zuur probeert te maken. De arme man moet de hele dag in de kou zitten omdat Scrooge te gierig is om het vuur te laten branden, en zelfs met Kerst kan er geen bedankje af. Kerst, zo vindt Scrooge, is allemaal maar onzin. 'Bah humbug,' hoor je hem de hele film door roepen.

Ik dacht dat 'Bah humbug' een uitdrukking was van Scrooge, verzonnen door schrijver Charles Dickens. Dat het iets was als 'onzin' of 'flauwekul', of 'ik doe niet mee met al die heisa'.

Maar nee.....

Gisteren waren we even bij Asda, een supermarkt, om chocolademelk te kopen en marshmellows voor erin, en toen viel mijn oog op een zakje. Humbugs zijn snoepjes, zuurtjes met pepermuntsmaak! Ik had werkelijk waar geen idee. Tye moest natuurlijk erg lachen dat ik niet wist dat het snoepjes waren, of dat het uberhaupt 'iets' was.

Yummmm Humbug!!

2 Comments:

 • At 22/12/06 19:08 , Anonymous Moos said...

  Via SABN heb ik je weer gevonden en toevallig hadden Ed en ik hier een discussie over. Volgens de Muppets Christmas Carol betekend Humbug, namelijk bah.....

  Maar die snoepjes waren dat blijkbaar niet!

   
 • At 25/12/06 14:17 , Anonymous Lotka said...

  Die snoepjes ken ik wel ja...maar zou het niet eerder zijn dat het andersom is? Dat het meer een soort snoepie is dat je vaak ziet met kerst en dat het daarom is vernoemd naar?? Hmmmm....misschien toch ns uitzoeken dit Humbug gebeuren;) Merry X-mas!

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home